Felemlegettük a bababoltban a tavalyi közös csapatépítést

Képzeljétek, egy kolléganőm babát vár, szeptemberben már szülni is fog, ha minden jól megy. Nagyon jóban lettünk azalatt az öt év alatt, amit közösen a munkahelyünkön töltöttünk, így még mindig összejárunk hétvégente. Így történt a múltkor, hogy Brigivel egy jó kávé (és persze beszélgetés) után elmentünk egy bababoltba, pontosabban én elkísértem őt egy bababoltba. Szuper kis bolt volt a Nyugati környékén, ahol szerintem minden babacuccot meg lehet találni. Olyan dolgokat láttam, amikről el sem tudtam volna képzelni előtte, hogy léteznek. Brigi babaruhákat nézett a boltban, mert elmondása szerint nem akar az utolsó pillanatra hagyni mindent, a férje pedig annyit dolgozik, hogy nem fog tudni ilyen bevásárlásokat elvégezni.

Szóval miközben ott álltunk a bababoltban a gyermek-naptejek előtt, egyszerre jutott eszünkbe Brigivel a tavalyi csapatépítés a Balatonon, amikor is egy kollégánk baba naptejjel kente magát, és mi ezen jót röhögtünk. Na de el kell, hogy meséljem az egész sztorit nektek.

Szóval, pont nekem kellett hely után néznem a csapatépítésre, így találtam meg a Balaton környékét böngészve a BalatonPRO nevű céget, akik főként vitorlás utakat szervezek mindenféle kombinációkban és szolgáltatásokkal kiegészítve.

Hogy mire is kell itt gondolni?

Elsősorban kedves kis sétahajózásokra, vitorlásázásokra a Balatonon, melyeket különböző időtartamokra is választhatjuk – például van csak pár órás vitorlázás, de egész napos vagy akár többnapos is. Lehet úgy is kérni a csomagot, hogy van benne étel-italfogyasztás, de meg is lehet állni fürödni egyet a Balatonban vagy éppen egy kellemes ebédet eltölteni Tihanyban. És hát persze van legény- vagy lánybúcsúra, és közös csapatépítésre (csapatépítés a Balatonon címszó alatt) is lehetőség, ha egy kicsit “aktívabb” kikapcsolódásra vágyunk. Na de inkább el is sorolom, milyen kategóriák vannak a honlapon, hogy jobban lássátok, mik közül lehet válogatni.

Van lehetőség simán csak vitorlás bérlésre, vitorlás kirándulásra kapitánnyal, sétavitorlázásra, vitorlás alapoktatásra, többnapos vitorlás túrákra, balatoni és horgászatra. De a sornak még nincs vége, mindezek mellett privát rendezvényeket is le lehet bonyolítani a BalatonPRO-n keresztül, így a már említett lány- és legénybúcsúkra, szülinapi bulikra, lánykérésekre és házassági évfordulókra is specializálódott a cég, ahogyan üzleti rendezvényeket is szerveznek, például csapatépítést, rendezvény- vagy konferenciaszervezést. Egy szó mint száz: rengeteg dologgal foglalkoznak, szóval, ha valami izgalmas program keretében akarsz kikapcsolódni a Balaton körül, akkor érdemes felkeresned a BalatonPRO-t. Na de a csapatépítés a Balatonon még mindig nem került részletezésre!

Szóval megtaláltam a honlapot, majd az üzleti rendezvények között ott volt a csapatépítés fül, itt néztem utána, milyen lehetőségek vannak. Azt írták a honlapon, hogy a csapatépítések terén többéves tapasztalattal rendelkeznek a BalatonPRO munkatársai, és hogy már több száz sikeres csapatépítő program szervezésén túl vannak. Emellett itt is sok opció közül választhattunk: lehet csak vitorlás program, de szerveznek sárkányhajó versenyeket, de sup és quad túrákat is. Mindezeket pedig igény szerint kombinálni is lehet különféle csomagokban, csak érdemes jó előre foglalni, nehogy elfogyjanak a helyek.

A munkatársaknak nagyon tetszett a csapatépítés a Balatonon ötlete, így megszavaztattam velük, melyik szolgáltatás érdekli a legtöbbeket. Végül vitorlázás és quad túra lett belőle, amik egy kvázi egész napos programot ki is adtak. Mielőtt azonban belevágtunk volna a foglalásba, én azért nagyjából átfutottam, mit is kell tudni a vitorlás csapatépítésről és quad túráról. A vitorlázásba akár bele is tartozhatnak a házi versenyek és az alapoktatás (8-10 fős hajókban), de kötetlenebb élményvitorlázásra is van lehetőség. Illetve nagyobb létszámú csapatoknak is van lehetőség kikapcsolódni. Így 50-100 fős hajókkal is tartanak interaktív feladatokat, melyek nagyon jó csapatépítők tudnak lenni akár hatalmas cégek esetén is.

Mi egy kisebb cég vagyunk, végül 16 fő ért rá a programra, ezért csak két hajót béreltünk, ahol egy alapoktatás után kis “versenyeket” is szerveztek nekünk. Brigi a bababoltban is felemlegette, hogy ez mekkora élmény volt a számára, többek között azért is, mert így a szórakozás mellett kicsit beletanulhattunk a vitorlás-vezetés rejtelmeibe is. Mindeközben persze volt azért kis iszogatás a hajón, de csak ésszel, mert ilyenkor a mozgáskoordináció kulcsfontosságú.

Visszatérve viszont a foglalásra, megnéztem tehát, hogy mit foglal magában a quad túra. Ezt elsősorban azoknak találták ki, akiknek a csapatépítés a Balatonon nem feltétlen jelent egyet a vízi programokkal – ennél sokkal többet azonban a honlapról nem tudtam meg. De nem volt baj, néztem egy elérhetőséget a BalatonPRO csapatához, mely a kapcsolat címszó alatt található meg. A telefonban mindent készségesen elmondták, ami után meggyőződtem róla, hogy a quad túra is nagyon jó kis céges program lesz. Egyébként a kapcsolat menüpont alatt általános kérdéseket (és rá adott válaszokat) is találtok, amiket nagyon hasznos lehet átolvasni még a foglalás előtt. Itt ugyanis írnak a megfelelő ruházatról, a parkolási lehetőségekről, a fizetés részleteiről vagy a lemondás feltételeiről.

csapatépítés a Balatonon

Szóval végül miután mindennek utánanéztem, és lebeszéltem a munkatársakkal, le is foglaltam a weboldalon található űrlapon keresztül, ahol az üzenet résznél részletesen leírtam az igényeinket. Egy-két napon belül érkezett is a válasz, ami után megbeszéltük a részleteket a BalatonPRO munkatársaival. Szóval minden flottul ment, a fizetést is teljesen rugalmasan kezelték, aminek külön örültem.

Na de milyen volt a program, meg miket emlegettünk fel Brigivel a boltban? Elsősorban a vitorlás oktatás volt nagyon vicces, amikor a kollégák már nehezen értették meg, mit is kell itt csinálni, pedig még csak mindenkiben egy pohár bor volt. Aztán persze jött a Balatonban való fürdés, ami során a legtöbbek le is égtek (nyilván Béla, a baba-naptejes társunk nem), de utána az ebéd és a közös quadozás is nagyon jól sült el, valahogy ez jobban is ment a kollégáknak, mint a vitorlázás. Ja és persze azt sem felejtjük el egykönnyen, amikor jött egy nagyobb széllökés és a főnökünk majdnem belesett a Balatonba a mozgó hajóról. Ezen Brigivel utána is nagyon sokat nevettünk.

A csapatépítés a Balatonon tehát szuperül sült el hála a BalatonPRO profi szervezésének. A bababoltban való beszélgetés után már többször meg is fordult a fejemben, hogy a nyárra családi programnak is ott nézzek utána. A honlapra felmenve viszont most lettem rá figyelmes, hogy külön lapokat szentelnek az egyes hajóknak is, bemutatva őket kívülről-belülről. Így az ember előre meg tudja nézni, milyen hajót szeretne igénybe venni, ami szerintem megint csak egy nagyon jó húzás a BalatonPRO részéről. Mondanom sem kell, én is leragadtam a hajóknál álmodozni, miután megláttam, hogy ilyenek is vannak a honlapon.

Ha tehát családi, baráti vagy netán céges programot akartok szervezni (akár csapatépítést a Balatonon), akkor én jó szívvel tudom ajánlani a balatonpro.hu-t.