Babázás után itt az ideje a napelem szerelésének

Úgy alakult, hogy a feleségem majdnem egy időben nyitotta meg a bababoltját a kisfiunk egyéves születésnapjával. Mi bizony nem az a páros vagyunk, akik szeretik, ha unalmas vagy éppen csak egyszerűbb az élet, ez szerintem ebből is látszik. Persze azt is hozzá kell tenni, hogy a nagyszülőktől kapunk segítséget, ha a kicsire kell vigyázni, emellett áldott jó baba, az esetek döntő részében végigaludja az éjszakát, szóval egy rossz szavunk sem lehet. A bababolt pedig annyira adta magát, most, hogy szülők lettünk – bár én csak a háttérből támogattam a folyamatot, ez abszolút a feleségem sikere.

A bababolt főként ruhákra, illetve magyar kézműves – főként fából és papírból készült – játékokra összpontosít, de később szeretnénk bővíteni a kínálatunkat például foglalkoztató könyvekkel, mesékkel és szülőknek szóló pszichológiai kötetekkel.

Közben a házat is újítjuk, és eldöntöttük, hogy napelem szerelése nélkül nem indulhatunk el a fenntarthatóbb élet felé. A napelemrendszer.info oldal volt a megmentőnk, ugyanis bár úgy vágtunk bele a folyamatba – pontosabban úgy határoztuk el magunkat -, hogy nem sokat tudtunk részleteiben a napelemes rendszerekről, ez a weboldal a felmérés előtt és vele párhuzamosan is nagyon sok hasznos információval szolgált nekünk, így biztos vagyok benne, hogy aki hozzánk hasonlóan érdeklődő, de nem járatos még a témában, annak is nagyon jól fog jönni ez a tipp – utólagosan én is hálás vagyok a kollégámnak, hogy átküldte a linket!

Hogy mennyi idő a napelem szerelése, az sok dologtól függ, például attól is, hogy a tartószerkezettel együtt hova kerül a napelemes rendszer – ugyanis nem csak a tetőkön kivitelezhető a dolog. Azt viszont elmondhatom, hogy szinte a legrövidebb folyamat ez lesz az egészben, az azt megelőző folyamat sokkal több időt kíván, így érdemes lehet erre készülni. A helyszíni felmérés, a különböző engedélyek, a végső egyeztetések mind arra vannak, hogy a lehető legmegfelelőbb döntés szülessen, ami méltón szolgálja majd az otthon vagy bármely egyéb felhasználású ingatlan áramellátását.

Az oldal lényege tulajdonképpen az információk átadásán felül az, hogy összekössön minket a megfelelő szakértőkkel, szakemberekkel – a napelemrendszer.info oldalon található ugyanis egy árajánlatkérő űrlap, amelyet ha kitöltünk, már azon nyomban össze is kötnek bennünket a megyénkhez tartozó területi képviselővel, aki a kivitelezésért felel. Biztosan a rengeteg infó mellett is fel fognak merülni még kérdések, ezekkel természetes hozzájuk mind lehet fordulni. Onnantól pedig, hogy a helyszíni felmérésen eldől, alkalmas-e az ingatlanunk a napelemes rendszer telepítésére, már egyenesben vagyunk, és csak türelemmel kell lennünk. Mi most épp itt járunk, a papírokkal van még egy kis dolgom, és azt követően végre indulhat majd a napelem szerelése!