Az energiatanusítvány egy bababoltban is szóba kerülhet

Az első gyermekünket várjuk, így mostanában sokat lógok bababoltokban. Persze nem mindig vásárolok. De azért jól esik tájékozódni, nézelődni és beszélgetni nálam tapasztaltabb anyukákkal és apukákkal. Ráadásul nemrég rájöttem, hogy egy bababoltos beszélgetés során egyáltalán nem csak babás témák merülhetnek fel. Hanem olyan fontos dolgok is előkerülhetnek, mint például az, hogy a ház eladásához érvényes energiatanusítvány szükséges.

Ez a téma egyébként akkor került elő, amikor meséltem egy anyukának, hogy a baba miatt csendesebb környékre szeretnénk költözni, úgyhogy áruljuk a jelenlegi házunkat. Ő hívta fel a figyelmemet az energetikai tanúsítvány fontosságára, ami nekik például nem volt meg, amikor eladták a korábbi lakásukat, és nagy fejfájást okozott a procedúra végén.

A kedves és nagyon hasznos figyelmeztetés mellett egy remek csapatot is ajánlott, akik profik és gyorsan dolgoznak. Az interneten pedig az e-tanusitas.eu oldalon találhatók meg.

Ezt mutatja meg egy energiatanusítvány

Az e-tanusitas.eu csapata főként energetikai tanúsítványok kiállításával foglalkozik. De emellett vállalnak értékbecslést. Tudnak segíteni hitelfelvétellel kapcsolatos kérdések megválaszolásában. Illetve segítenek abban a kérdésben is, hogy érdemes lehet-e napelemes rendszer kiépítésében gondolkodnunk. Blogjuk segítségével pedig lehetőséget kínálnak arra, hogy bővebb információkat szerezzünk, és különböző érdekességeket ismerhessünk meg az őket foglalkoztató témákkal kapcsolatban.

A csapat fő profilja tehát az energetikai tanúsítványok készítése. Valamint emellett fontos és jól megérthető tájékoztató anyagokat is olvashatunk. Ezekből pedig megtudhatjuk, hogy pontosan mit mutat meg, és mire jó egy energiatanusítvány. Valamint tájékozódhatunk arról is, hogy alapvetően meddig érvényes egy ilyen dokumentum, és mi az, ami befolyásoló hatással lehet az alapvető érvényesség időtartamára.

A weboldalról megtudhatjuk, hogy az energiatanúsítvány vagy energetikai tanúsítvány lényegében azt mutatja meg, mennyi energiába kerül egy adott ingatlan (akár lakás, akár ház) fenntartása. Ezt pedig arra vonatkozó információkon keresztül teszi meg, hogy hogyan teljesít az adott ingatlan egy energetikai felmérés bizonyos szempontjai szerint.

A tanúsítvány lényege tehát az, hogy minél jobb besorolást kap egy ingatlan, annál kevesebbe kerül fenntartani azt. Az e-tanusitas.eu pedig felhívja a figyelmet arra is, hogy egy jobb besorolású tanúsítvány hasznos lehet például ingatlanok eladásakor, illetve bizonyos energetikával kapcsolatos pályázatok elbírálásakor is.

A weboldal arra is figyelmeztet, hogy érdemes mindig figyelni arra, hogy az aktuális energiatanusítvány érvényes és naprakész legyen. A tájékoztatókból megtudhatjuk, hogy a weboldal csapata által elkészített dokumentumok alapvetően 10 évig érvényesek. Ugyanakkor az adott ingatlan állapotában bekövetkező, energetikai szempontból jelentősnek mondható változások (pl. szigetelés) befolyásolhatják a tanúsítvány eredményét. Így ilyen munkálatok után érdemes egy az új helyzetnek megfelelő tanúsítványt kérni.

Az e-tanusitas.eu segítségével a dokumentum elkészítése gyors és egyszerű

Ahogy korábban is említettem, az e-tanusitas.eu nem csak rendkívül minőségi, és szakmai szempontból abszolút releváns tájékoztató anyagokkal segít az energetikai tanúsítványról való tájékozódásban. Hanem konkrét segítséget is tud nyújtani a dokumentum kiállításában is.

Csapatuk rendkívül gyorsan, és maradéktalanul profin, hatalmas szakmai tapasztalattal dolgozik. A tanúsítványok elkészítésének lépéseit pedig a személyes helyszíni állapotfelméréstől kezdve a dokumentum postázásáig vállalják. Vagyis az egész folyamat során rendelkezésünkre állnak. Nekünk pedig tulajdonképpen csupán annyi a dolgunk, hogy felvegyük velük a kapcsolatot, megadjuk az alapvető adatokat, amiket a felméréshez és a tanúsítás elvégzéséhez kérnek, illetve otthon legyünk a helyszíni felmérés (természetesen előre egyeztetett) időpontjában.

Az e-tanusitas.eu ráadásul nem csak az országnak egy területére koncentrálja kiváló minőségű munkáját. Hanem az egész ország területén segít.

Ha úgy érzed, illene tájékozottabbnak lenned az energiatanusítvány témakörében. Vagy esetleg valami miatt konkrétan szükséged lenne egy ilyen dokumentumra. Akkor keresd fel az e-tanusitas.eu weboldalt, vagy vedd fel a kapcsolatot a csapattal telefonon vagy az online bejelentkező-felület segítségével. Nem fogod megbánni egyiket sem!